torsdag 28 maj 2015

Rabarberpaj

På bloggen "open cafe" finns det en massa fina recept och bilder på kakor. Där hittade jag även det här receptet på rabarberpaj. Medan kakan gräddas i ugnen kokar du ihop krämen som du sedan breder på pajen. Och krämen gör att pajen verkligen känns saftig, här behövs ingen vaniljsås!

Är så glad för den lilla duken som min mamma har broderat. Passar perfekt till min bricka!
Till pajen behöver du:
3 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
100 g smält smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

700 g rabarber skuren i mindre bitar


Kräm:
1 1/2 dl socker
4 - 5 tsk vaniljsocker
3 msk potatismjöl
2 1/2 dl mjölk
2 dl grädde
4 msk smör

Börja med pajbottnet. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smör. Blanda vetemjölet med bakpulvret och tillsätt det försiktigt i smeten. Häll smeten i en ugnsform/plåt. Strö på rabarber.
Grädda i 200 grader 20 - 25 minuter.


Medan pajen gräddas i ugnen kokar du ihop krämen. Mät upp alla torra ingredienser i en kastrull. Tillsätt den kalla mjölken och grädden under kraftig omrörning. Tillsätt smöret.

Små svarta prickar från vaniljsockret - me like! :)

Värm upp blandningen på spisen under ständig omrörning. Låt puttra på tills krämen tjocknar. När krämen tjocknat häller du den över rabarberpajen och breder ut den någorlunda jämnt (eller ojämnt som jag gjort...).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar