söndag 31 maj 2015

Frallor med frön


Frön är ju aldrig fel när du bakar bröd hemma. Själv tycker jag att det ger mycket smak i brödet. Måste dock medge att mannen i huset inte är överförtjust... ;)

5 dl vatten
50 g färsk jäst
4 tsk socker
1 1/2 tsk salt
4 msk sesamfrön
4 msk solrosfrön
4 msk linfrön
2 dl vetekli
6 dl semlemjöl
2 dl durummjöl
2 msk olivolja

Pensling:
Vatten
Linfrön/Sesamfrön

Värm vattnet till 37C. Lös upp jästen och tillsätt salt, frön, vetekli och det mesta av mjölet. Här kan du i princip ta vilket mjöl du vill. Själv valde jag durum- och semlemjöl av den enkla anledningen att det var två påsar i skåpet med väldigt lite i... lite skåpstädning på samma gång med andra ord. :)

Tillsätt oljan och knåda till en deg. Själv tyckte jag att degen var "tung" att jobba med och tvivlade lite att blir slutresultatet alls bra... Låt degen jäsa ca en halv timme. Efter det såg min deg ut så här:

Hade jäst riktigt bra med andra ord. Ingen orsak att vara "orolig".

Häll degen på mjölat bakbord och baka ut till frallor. Lägg dem på plåt och låt jäsa ytterligare en halv timme. Pensla med vatten och strö över linfrön. Grädda i 225C ca 12-14 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar