söndag 17 maj 2015

Glutenfri rabarberpaj

Det här receptet "snubblade" jag över när jag satt och googlade på recept med rabarber. Tyckte det lät spännande att baka med andra mjöl än vetemjöl. :)

 Rabarbern är så spröd just nu så jag bara skar ner stjälkarna i mindre bitar.
 
5-8 rabarberstjälkar, eller så att de täcker ett pajformsbotten när du skurit dom i mindre bitar
1 dl socker
3 tsk maizenamjöl

Blanda socker, maizena och rabarber i en skål och häll blandningen i bottnet på en smord pajform.

Gör en smet av:

125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl socker

Blanda alla ingredienser till smeten och bred den över rabarbern. Grädda i 175 grader tills pajen fått fin färg.

Servera med vaniljsås - mumsfilibabba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar