torsdag 28 maj 2015

Spett med kyckling och rabarber

Tidningen "Viini" låg i vår brevlåda för en tid sedan, trodde först att brevbäraren lagt tidningen i fel låda men såg sedan att det var "näytenumero" så då var det ju bara att läsa och kolla in vad den hade att bjuda på. En mycket intressant tidning måste medges. Mina ögon föll genast på det här receptet där man grillade rabarber - tyckte det lät spännande. Och eftersom det är rabarbertid nu så var det ju inte ens svårt att få tag i ingredienser. :)

Du behöver:
450 g omarinerad kyckling inre filé

Marinad:
1 kruka färsk salvia
1 dl olivolja
3-4 klyftor vitlök
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Vidare behöver du:
3-4 stjälkar rabarber
200 g getost

Mät upp alla ingredienser till marinaden och mixa till en slät röra. Häll marinaden i en skål och lägg i kyckling-filéerna. Rör om så att alla bitar får marinad. Ställ skålen i kylskåpet i minst två timmar, helst över natten.

Skölj rabarbern men skala den inte. Skär i ca 4 cm bitar. Lägg upp på spett turvis kyckling-kött och rabarber.

Grilla spetten, vänd ofta, tills de fått en vacker färg och köttet är genomgrillat. Lätt upp spetten på ett serveringsfat och skiva över lite getost. Servera genast.

Till detta grillade vi även majs. Dessutom hade dottern i huset gjort en rösti-liknande potatiskaka till.



God ost med stark smak - inhandlad i Barcelona. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar