torsdag 28 maj 2015

Frallor med maskros


Även det här receptet är från tidningen Hembakat, använde mig dock av lite andra mjölsorter så återger här hur jag gjorde.

25 g färsk jäst
5 dl mjölk, 37C
50 g smör
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 1/2 dl maskrosblommor (bara kronbladen)
12 - 13 dl mjöl

Garnering:
Solrosfrön

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen i det.

Blanda ner smör, sirap och salt och tillsätt maskrosblommorna.

Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Små gula kronblad av maskros i degen som är klar för jäsning. :)
Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar på ett mjölat bakbord. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.


Pensla bullarna med vatten och toppa dem med solrosfrön.  Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

Shoppade en fin brödkorg i min favoritstad. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar