lördag 19 december 2015

Biff Wellington

I november när vi firade Farsdag fixade dottern i huset en middag som heter duga. Biff Wellington efter ett recept av tv-kocken Gordon Ramsay. Här hittar ni receptet som vi använde oss av. Och så här gjorde vi:

400 g champinjoner
salt och svartpeppar
olivolja
ca 750 g nöt inre file, mittbiten
1 - 2 msk senap
Parmaskinka
500 g djupfryst smördeg
ev. vetemjöl när du kavlar ut smördegen
2 uppvispade äggulor

Champinjonerna mixas i en matberedare med salt och pappar till en slät massa.


Stek massan i en varm stekpanna i ca 10 minuter. Bred ut massan på en tallrik för att svalna.


Värm upp en stekpanna och lägg i lite olivolja. Krydda köttet och bryn det hastigt, ca 30 sekunder  på varje sidan. Bara så mycket att det får lite färg.


Tag köttet ur pannan och låt det svalna. Pensla köttet med senap.  

Bred ut plastfolie på arbetsbordet och placera ut Parmaskinkskivorna på plastfolien, lite omlott så blir det bra. :) Bred ut den avsvalnade svampröran på skinkan.

Mitt på svampröran placeras köttbiten. Rulla ihop med hjälp av plastfolien till ett så tight paket som möjligt. Lägg rullen i kylskåpet i ca 15-20 minuter.

Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord och kavla den lite tunnare. Ta bort plastfolien från köttet och lägg det mitt på smördegen. Pensla kanterna på smördegen med eggula. Rulla in köttet i smördegen, kolla att där som degen går ihop ligger nertill. Pensla hela härligheten med äggula och låt stå ca 15 minuter.


Värm upp ugnen till 200C. Skär försiktigt små "streck" i smördegen och pensla igen med äggula. Grädda i ugn ca 20 minuter. Sänk temperaturen till 180C och fortsätt grädda i ca 15 minuter. Låt hela härligheten vila 10 -15 minuter innan du skär upp den.



Köttet får gärna vara rött i mitten när du serverar det. Mumsfilibabba säger jag bara - det här var GOTT!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar