lördag 19 december 2015

Nattjäst limpa med soltorkade tomater

Behövde ett "snabb-bakat" bröd och med snabb-bakat menar jag att hastigt röra ihop en deg på kvällen och sedan grädda brödet på morgonen. Googlade lite på internet och hittade det här. Första gången jag nattjäser i rumstemperatur.

12 g jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk olja ifrån soltorkade tomater
ca 6 skivor soltorkade tomater
6-6,5 dl vetemjöl special
.
Lös upp jäst i vatten. Hacka soltorkade tomater fint. Rör ner salt, olja och tomater i vätskan. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en avlång brödform och lägg degen däri. Strö över mjöl och lägg en bakduk på. Låt jäsa i rumstemperatur över natten. Grädda på morgonen i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna helt.

Kväll...

... och morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar