lördag 19 december 2015

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Med inspiration från internet och dottern i köket då blev det här riktigt gott. Vi använde oss av lite mörkare tortillabröd.


380 g kokta kikärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citron
300 g färsk bladspenat
5 - 6 tortillabröd
200 g smulad fetaost
salt och svartpeppar

Skölj bladspenaten väl
Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Mixa ärter och vitlök i en matberedare.
Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa
Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.
Hetta upp en stekpanna.
Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.

Tomatsallad att servera till
körsbärstomater delade i fyra delar
skivad rödlök
grovhackade basilikablad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar