onsdag 16 december 2015

Nattjästa formbröd med torkade tranbär

Blev sugen på att baka nattjästa bröd en kväll... Sagt och gjort, rörde snabbt ihop en deg och ställde två formar i kylen på jäsning till följande morgon. :)

50 g jäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk honung
ca 12 dl vetemjöl special
Torkade tranbär i önskad mängd
.
Lös upp jästen med vattnet. Rör ner salt, olivolja, honung och de torkade tranbären. Rör ner mjöl till en deg som släpper ifrån kanten. Dela degen i två delar och lägg delarna i en brödform. Täck med plast och låt jäsa i kylen över natten. 

På morgonen värmer du ugnen till 250 grader, sätter in dina bröd och sänker värmen till 200 grader. Grädda i ca 25 - 30 minuter eller tills bröden är genomgräddade och har fått en fin färg. Låt svalna helt innan du avnjuter en skiva av ditt nybakade bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar