fredag 19 september 2014

Bröd helt enkelt

Bröd med - ett för mej - nytt mjöl. Inköpt på närmatsmarknaden i Fiskars...

Ett härligt mjöl att baka med och gott blev brödet dessutom. Den här gången bakade jag i två steg. Gjorde en rot på kvällen som jag ställde i kylen över natten och så knådade jag in de sista ingredienserna på morgonen.





















Rot:
1/2 liter vatten
30 g jäst
2 msk sirap
6 dl mjöl

Lös upp jästen i kallt vatten, tillsätt sirap och mjöl och rör till en jämn smet. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.

På morgonen tar du fram din rot och då knådar du in

2 tsk salt
40 g olja
ca 8 dl mjöl

Knåda till en slät deg och baka genast ut till 2 runda bröd. Låt jäsa till dubbel storlek och grädda därefter i 200-225C tills bröden har fått en fin färg, ca 25 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar