torsdag 11 september 2014

Ost-muffins med chili och majs

Det här receptet såg mycket inbjudande ut när bongade det här på internet. Lite fick jag ändra i receptet så återger här min version av dessa supergoda salta muffins.


1 msk smör
1 liten gul lök
1 tsk torkade örter, oregano och timjan
300 g mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
2 stora ägg
100 g smält smör
100 g riven ost med stark smak
1/2 färsk röd chilifrukt
60 g majskorn
1/4 tsk chilipulver

Garnering:
Mascarpone-ost
Chilimarmelad
Basilikablad

Värm ugnen till 180 grader. Använd en muffinsplåt och klä den med muffinsformar. Finahacka lök och chili. Smält en matsked med smör i en stekpanna och fräs den hackade löken tillsammans med de torkade örterna och chilin i några minuter tills löken blir mjuk och blank. Ställ åt sidan.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Häll i en annan skål mjölken, knäck ned äggen och vispa lätt tills allt är mixat. Häll ned mjölkmixen i skålen med mjölet - använd gärna en elvisp. När allt har blandats ska du tillsätta det smälta smöret och blanda tills smeten är slät.
Blanda till sist ned 80% av osten, lök, chilipulver och majskorn i smeten och se till att allt är väl mixat. Skeda smeten i de 12 formarna och fördela resten av den rivna osten över. Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills muffinsen är gyllenbruna.


När muffinsen svalnat kan du garnera dem med en liten klick mascarpone, lite chilimarmelad och ett basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar