torsdag 4 september 2014

Kall paj med kräftstjärtar

Den här pajen lämpar sig utmärkt vid t.ex. en kräftskiva. Om jag minns rätt så bongade jag det här receptet på Allt om Mat -hemsidan.



Pajdeg:
125 smör
1 msk vatten
3 dl mjöl

Nyp ihop mjöl och smör och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt till en smidig deg. Kläm ut degen i en pajform med löstagbart botten ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 200C 15-20 minuter tills pajskalet har fått fin färg och känns genomgräddat.

Fyllning:
1/2 purjolök, helst bara den vita delen
1 kruka dill
2 msk majonnäs
2 brk kräftstjärtar à 170 g
2 dl cremé fraiché
1 msk chilisås
salt, svartpeppar

Låt kräftstjärtarna rinna av. Finhacka purjolöken och dillen. Blanda samman alla ingredienser i en skål och lägg i pajskalet strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar