fredag 19 september 2014

Chiligurkor

Har igen gjort ett besök hos mörkomat och hittat det här receptet på chiligurkor. Problemet var att hitta små vackra frilandsgurkor men på torget i Salo där fanns dom! Nu skall dom stå i kylen och gotta till sig en dryg vecka och sen blir det dags för avsmakning. Blir spännande att se om jag gillar dom. Tvivlar kanske lite för som jag sagt tidigare så är inte stark chilismak riktigt min grej...


1 kilo frilandsgurkor
1 röd chili (eller röd och grön)
4 dl socker
1 dl ättiksprit
1 tsk salt

Skär gurkorna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur chilin. Finhacka eller strimla chilin.
Blanda socker, ättika och salt i en bunke. Blanda i gurkskivorna och chilin. Låt stå ca 2 timmar så att sockret smälter ordentligt.


Häll i burkar. Ställ kallt och låt stå en vecka för att mogna ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar