torsdag 11 september 2014

Inbakad lax

Inbakad lax har vi aldrig gjort tidigare. Men i frysen låg det två paket med smördegsplattor och en laxfilé...

600 g färsk laxfilé, skinnfri
2 smördegsplattor
1 pkt naturell färskost
1 msk Dijonsenap
2 msk hackad dill
1/2 citron
1 ägg
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.


Blanda färskost, senap och dill till en smet. Riv i skalet av halva citronen och blanda om.
Känn efter på laxfiléen så att inga ben finns kvar. Salta och peppra fisken.



Kavla ut en smördegsplatta så den blir tillräckligt stor för att vikas upp runt kanterna om laxen. Lägg smördegsbiten på en plåt med ett bakplåtspapper.

Lägg laxen mitt på smördegen. Bred ut ost-röran på laxbiten.



Kavla ut den andra smördegsbiten så den blir tillräckligt stor för att täcka laxen som lock. Lägg på smördegslocket och forma det efter laxen. Vispa upp ägget och pensla runt om nere vid kanten på degen. Vik upp kanterna på den under degen och tryck till så den fäster. Pensla hela ”paketet” med ägg.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter till det blir gyllenbrunt.



Ta ut och låt vila i 10 minuter. Skär upp och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar