söndag 7 september 2014

Sås med griskött och rödbetor

Fortsättningsvis sitter jag och bläddrar i samma Maku-tidning som receptet på batatsoppan fanns i. Nu föll ögonen på såsen med rödbetor. Det tyckte jag lät spännande. Morötter använder jag ofta i såser - dom blir så härligt goda när dom får puttra med i en köttsås. Mmmmm. Men morötter är morötter och nu är det rödbetor som gäller...


1 msk olja
400-500 g strimlat griskött
1 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 medelstora rödbetor, strimlade
2 msk citronsaft
6 dl vatten
1 tärning köttbuljong
100 g blåmögelost eller 2 dl grädde
1 msk socker
svartpeppar och salt
färsk oregano

Värm upp oljan i en panna. Tillsätt det strimlade grisköttet och bryn det lite lätt.

Tillsätt den finhackade rödlöken, vitlöken, de strimlade rödbetorna och citronsaften. Fortsätt att steka och rör om allt emellanåt.


Tillsätt vatten, buljongtärning, osten (eller grädden) och socker. Lägg på ett lock och låt småkoka i ca 30 min eller tills köttet känns mört.

Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar. Till sist lägger du örterna. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar