fredag 19 september 2014

Pestosemlor

Pesto är ju gott - eller i alla fall så tycker vi om det, jag och dottern i huset vill säga. Mannen i huset är väl inte så där stormförtjust precis... Ibland råkar han dock ut för mat eller bröd som innehåller "överraskningar". Dessa semlor kan räknas till den kategorin. Men åt det gjorde han, med god min och utan att ifrågasätta vad brödet innehöll... :)


5 dl vatten
1 påse torrjäst
2 msk sirap
5 dl vetemjöl

Värm vattnet till 42C. Häll i sirap, och jästen blandat med vetemjölet. Nu har du en rot som du låter stå ungefär en halv timme eller tills den bubblar så där vackert som bara fina bröddegar gör... Därefter tillsätter du

1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
ca 1 dl pesto eller mera om du vill ha en starkare pesto-smak

Knåda ihop degen och låt jäsa till dubbel storlek. Forma semlor och låt jäsa en stund innan du gräddar dom i 225C ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar