fredag 19 september 2014

Mos i ugn med köttfärssås

Wow, vilken rubrik alltså... Inspiration till det här receptet kommer från tidningen Maku men eftersom jag ändrade en hel del på det ursprungliga receptet så hittade jag på ett alldeles eget namn till den här maträtten. Rubriken säger precis vad det hela är - köttfärssås och potatismos. Allt i ett, bekvämt och riktigt gott. Jag gjorde potatismosen själv men har man rester så är det här ett perfekt sätt att få en helt ny maträtt. Och vill man inte göra egen potatismos så finns det ju potatismospulver i butiken... :)


1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 morötter
2 stjälkar bladselleri
400 g köttfärs av nöt
2 msk vetemjöl
3-4 dl vatten
1 msk sojasås
1 tsk timjan
svartpeppar
70 g tomatpuré

1 liter potatismos, smaksatt med salt
1 ägg
150 g riven ost

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Hacka bladsellerin i mindre bitar.

Stek köttfärsen i en panna. Tillsätt grönsakerna och fortsätt steka en stund. Strö över vetemjölet. Blanda i vatten och smaksätt med soja, timjan och svartpeppar. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Tillsätt till sist tomatpurén.

Blanda ägget i potatismosen samt 2/3 delar av den rivna osten.

Bred ut köttfärssåsen i en ugnsfast form som rymmer ca 1,5 liter. Bred på potatismoset.


Strö till sist över det sista av den rivna osten. Grädda i 200C ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar