söndag 7 september 2014

Kvällspaj

Det här receptet ger en hel plåt med paj. Perfekt att skära i mindre bitar och ta med på en picknick till exempel.


Botten:
3 dl rågkross
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
3/4 dl olja
2 ägg
3 dl mjölk

Fyllning:
170 g bacon
5 dl rivna päron
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
100 g smulad blåmögelost
150 g riven ost
svartpeppar

Bred ut skivorna med bacon på en ugnsplåt och förgrädda dom i 225C ca 10 minuter.

Blanda de torra ingredienserna till pajbottnet i en skål. Tillsätt olja, ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Häll degen på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt och bred ut till ett jämnt pajbotten.


Strö över de rivna päronen samt bred ut skivorna med bacon. Blanda ihop ägg, grädde och ost i en skål. Häll över fyllningen och krydda det hela med lite svartpeppar.

Grädda i 225C ca en halv timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar