torsdag 11 september 2014

Morotssemlor

Här har jag bakat semlor med mjölet Manitoba Cream. Får nog snart boka in en tur till Åland så jag kan shoppa mera mjöl.... och ättiksgurkor... :D :D :D


50 g färsk jäst
5 dl vatten
50 g smör
2 msk honung
2 tsk salt
3 dl fint rivna morötter
13-15 dl vetemjöl - Manitoba Cream

Lös upp jästen i  37 gradigt vattnet. Blanda ner socker och de rivna morötterna. Portionera ner mjölet i omgångar och rör runt. Tillsätt därefter saltet och smöret.

Kör ca 7-10 minuter i maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Baka ut till semlor och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Baka mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar