fredag 19 september 2014

Myslisemlor

Dags att börja bli effektiv med att baka bröd. En del mysli fanns det ännu kvar i påsen vi köpte tidigare då vi bakade myslibröd. Nu fick det bli semlor i stället. En annan liten tvist med det här receptet är att vi använde oss av olivolja med smak av rosmarin i brödet. Gav en otroligt fin smak och med färskost med smak av tomat på brödet var det bara superdupergott!


5 dl vatten
1 påse torrjäst
2 tsk salt
3 msk sirap
4 dl mysli
ca 10-12 dl vetemjöl
3/4 dl olja med smak av rosmarin

Värm vattnet till 42C. Blanda torrjästen med en del av vetemjölet. Häll salt, sirap och myslin i det varma vattnet och tillsätt vetemjölet och till sist oljan. Man kan ju också använda sig av vanlig naturell olivolja om man inte råkar ha den med smak av rosmarin hemma.

Låt jäsa till dubbel storlek och baka därefter ut degen till semlor i önskad storlek. Grädda i 225C ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar