tisdag 23 september 2014

Fylld paprika

Tidigare i somras hade Lidl medelhavsveckor och då inhandlade vi manchego-ost. Denna spanska ost är en klar favorit hos oss. Lite smakskillnad är det nog mellan osten vi köpt i Lidl och den vi inhandlat i Barcelona - med fördel Barcelona... Hur som helst en bit av dem vi köpte i Lidl låg kvar i kylen och då kom vi upp med det här receptet. Att dessutom dom vita "tratt"-paprikorna såldes billigt i butiken var ju inte heller direkt fel. Vackrast kanske den här rätten blir om man använder sig av mera färgade paprikor...


6 paprikor

Fyllning:
1 gul lök
1/2 röd chili
ett par matskedar olivolja
300-400 g nötfärs
4-5 dl färdig kokt ris
250 g körsbärstomater
1 msk köttfond
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl riven manchego-ost

För gratinering:
ca 1 dl riven manchego-ost

Börja med att göra fyllningen. Finhacka lök och chili, halvera körsbärstomater. Stek nötfärsen i lite olivolja, tillsätt löken och chilin. När nötfärsen är genomstekt tillsätter du det kokta riset och körsbärstomaterna och köttfonden (vi använde oss av Knorr's köttfond i tärning). Rör in den rivna manchego-osten och smaka av med salt och peppar.

Halvera paprikorna och kärna ur. Sätt önskad mängd fyllning i varje paprikahalva och strö på lite riven manchego-ost. Grädda i 200C ca 15-20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar