onsdag 1 februari 2017

Fisksoppa


2 brk kokosmjölk à 400 g
300 - 400 g vit aborrfilé
1 msk röd currypasta
3 tsk chipotlepasta
2 msk riven ingefära
4 st limeblad
4 st champinjoner
1 - 1 1/2 dl djupfrysta ärter
2 morötter
4 medelstora potatisar
1 hönsbuljongtärning
2 msk fisksås
2 tsk socker
5 dl vatten
Salt
Olja till stekning

Garnering:
Lime
Färsk koriander


Börja med att förbereda ingredienserna till grytan. Skala och tärna potatis och morot. Skär fisken i stora bitar. Hacka champinjonerna. Riv ingefäran. Tina ärterna i kallt vatten.

Hetta upp olja i en gryta, stek currypasta, chipotlepasta med ingefära under ständig omrörning på medelvärme i ca 1 min.

Tillsätt kokosmjölk, 5 dl vatten, smula i buljongtärningen, smaksätt med fisksås och socker. Blanda i limeblad. Rör om och koka upp soppan, sänk värmen, låt koka under lock i 10 min.


Vänd i morötter, potatis och champinjoner. Lägg ett lock på grytan och låt koka i 10-15 min. Smaka av grytan och tillsätt eventuellt mer röd curry, fisksås eller salt.

Lägg i ärterna och därefter försiktigt fisken och låt sjuda långsamt tills fisken är klar, ca 3-5 min. Tänk på att inte låta fisken koka för länge och rör inte om grytan när fisken är i, då kan den smulas sönder. Vid servering toppar du soppan med limesaft och hackad koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar