söndag 5 februari 2017

Shakshuka med paprika och fetaost



Det här receptet har jag bongat i Hesari för många år sedan. Ett recept som är ypperligt för en sen söndagsfrukost. :)

Du behöver:
1 lök
1 liten röd paprika
2 - 3 klyftor vitlök
olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
cayennepeppar efter egen smak
1 brk kikärter (285 g)
1 brk skalade hela tomater (400 g)
100 g fetaost
4 - 5 ägg (egentligen kan man ha i hur många ägg man vill)
salt
svartpeppar
färsk koriander

Finhacka lök och vitlök. Tärna paprikan. Värm en stekpanna (gärna en som du sen kan sätta i ugnen), klicka i olivolja och bryn lök och paprika i ca 5 minuter eller tills de börjar mjukna.


Tillsätt därefter vitlök, spiskummin, paprikakrydda och cayennepeppar och fortsätt bryna ett par minuter. Tillsätt kikärter och burktomater. Söndra tomaterna lite med en stekspade, låt koka upp och låt koka sakta i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar. Medan såsen puttrar värmer du ugnen på grillmotstånd till 200 grader.


Om du nu har en stekpanna som tål ugn kan du kläcka i äggen och smula över fetaosten. Flytta pannan till ugnen och låt stå i ugnen ca 5 - 10 minuter, eller tills vitan har stelnat med gulan är ännu lite lös. Om du inte har en stekpanna som tål ugn häller du över tomatsåsen i en ugnsform innan du kläcker i ägg och smular över fetaosten.

Smaksätt äggen med salt och peppar och strö över lite finhackad färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar