onsdag 1 februari 2017

Izmir köfte



Mumsfilibabba säger jag bara - supergott! Inspirationen kommer igen en gång från Zeinas blogg. :)

Biffarna:
400 g köttfärs
1 riven eller finhackad gul lök
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 liten bunte finhackad persilja
1 tsk kumminpulver
Svartpeppar & salt

Grönsaker:
3-4 st potatisar
2 tomater
1 vanlig grön paprika

Tomatsås:
2 msk tomatpure
2 st finhackade tomater eller 1 burk krossad tomat
1 msk paprikapulver
5 dl vatten
Salt och peppar

Stekning:
Rapsolja

Blanda alla ingredienser till biffarna och låt färsen stå i 10 min. Fukta händerna lätt och forma till avlånga biffar och ställ dem åt sidan.


Skala potatisarna och skär i klyftor. Hetta upp olja och stek potatisarna gyllene och ställ åt sidan. I samma olja som du stekt potatisen i steker du biffarna tills de får färg runt om, de behöver inte bli helt genomstekta.

Skär 2 tomater i klyftor, hacka även paprika i klyftor. Varva potatis, och biffarna i en ugnsform och toppa med paprika och tomatklyftorna.
 
Värm ugnen till 200°.

Gör tomatsåsen. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt puttra i 4-5 min. Häll såsen över biffarna och grönsakerna och tillaga sedan i ugnen i ca 20 min. Ta ut ur ugnen och garnera med lite finhackad persilja.



Servera med t.ex. ris eller en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar