söndag 26 februari 2017

Tonfisk i currysås

Vi behövde "snabb vardagsmat" en dag tidigare i veckan. I kylskåpet låg överblivet ris från dagen innan och på Zeinas blogg hittade jag recept på tonfisksås. Jag halverade receptet + att jag gjorde lite små förändringar som passade det jag hade i kylskåpet. Maten var klar på ett ögonblick - jag lovar! Och gott var det dessutom. Pröva gärna ni andra med där ute i cybervärlden.


1 burk tonfisk i vatten
1 scharlottenlök
1 liten bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1/2 hönsbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl grädde


Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök, ingefära och fräs dem tills löken mjuknar. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken. Tillsätt curry och gurkmeja och fräs allting i 2-3 min.


Häll i grädde, crème fraîche, buljongtärning och koka upp allting. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i tonfisken försiktigt utan att smula till den för mycket. Stäng av värmen och servera med ris, pasta eller något annat gott tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar