lördag 25 februari 2017

Libanesisk tomatsallad

Å så ett recept från en annan favoritblogg. :) Tomat och lök är ju en bra kombination och om man till det lägger lite finhackad mynta och en liten enkel vinägrett så blir slutresultatet super. En "snabb-sallad" med andra ord. :) Här hittade jag inspirationen. :)


Körsbärstomater i olika färger och former
1 medelstor söt lök
25 blad färsk mynta
saften från 1 citron
2 msk extra virgin olivolja
1/2 tsk vitlökspulver
salt och peppar 


Dela körsbärstomaterna, skiva löken tunt, hacka myntan. Lägg alltsammans i en skål. Pressa på citronsaft (jag använde mig av bara halva citronen eftersom den citronen jag hade var otroligt saftig och fin), häll på olivoljan och krydda med vitlökspulvret, salt och peppar. Blanda runt försiktigt. Klar att avnjutas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar