lördag 25 februari 2017

Frukostägg med tomatsås och fetaost

Tomatsåsen gjorde jag kvällen innan och på morgonen värmde jag upp den i stekpannan, smulade över fetaosten och knäckte i äggen. Å vad gott med lite extra god frukost en lördagsmorgon. :)


2 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1 1/2 stor rödlök
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald spiskummin
1/4 tsk malen kanel
1 1/2 msk harissa
3 stora tomater, skuren i stora bitar
1 burk krossade tomater (400 g)
havssalt
finhackad persilja
200 g fetaost
nymald svartpeppar
4 ägg

Börja med tomatsåsen. Finhacka lök och vitlök. Värm upp oljan i en kastrull. Lägg i löken och låt puttra tills löken blir lite mjuk - men inte bränd! Tillsätt gurkmeja, malen koriander, spiskummin och kanel och till sist harissan. Tillsätt tomatbitarna och de krossade tomaterna. Krydda med havssalt och blanda runt ordentligt. Sänk värmen och låt såsen puttra i ca 15 - 20 minuter.  Hit kan man förbereda kvällen innan om man så önskar.


Lägg tomatsåsen i en stekpanna. Koka upp. Blanda i finhackad persilja i önskad mängd. Smula ner fetaosten och gör 4 "hål" för äggen. Knäck ner äggen i hålen.


Lägg på ett lock och låt puttra på tills äggulan är så där härligt rinnig men vitan har stabiliserat sig.

Ta bort pannan från spisen och garnera med lite finhackad persilja. Klar att avnjutas. Extremt gott att doppa bröd i tomatsåsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar