torsdag 17 april 2014

Citron-cupcakes

Egentligen hade jag tänkt baka ett annat recept på citron-cupcakes men så upptäckte jag en burk med Mascarpone-ost i kylen som närmade sig bäst före -datumet med stormsteg. Så det blev att byta recept och fixa en frosting med smak av både Mascarpone-ost och lemon curd. Dessa cupcakes är lite syrliga i smaken, inte så där överdrivet söta... Mumsfilibabba för en citronälskare som jag!

Kakafatet känner ni igen eller hur? Det var ju det jag inhandlade på loppis för en tid sedan.
Tycker det ser snyggt ut när cupcakesen speglar sig....

120 g rumsvarmt smör
220 g brunt socker
2 ägg
skal av 2 citroner
saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
120 g mjölk
1 nypa salt

Börja med att blanda vetemjöl, bakpulver, salt och citronskal i en lite skål. Pressa saften från citronen och mät upp mjölken. I en lite större skål vispar du smör, vaniljsocker och socker. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda i mjölblandningen turvis med mjölk och citronsaft.

Häll upp smeten i 12 muffinsformar. Tipset att sätta papperformar i en muffinsplåt är nog ett av de bästa tips som finns. Muffinsen håller sitt format och dom ser vackra ut. Så om ni inte har införskaffat en muffinsplåt - dags att göra det nu! ;)

I väntan på en frosting....

Frosting:
125 g Mascarpone-ost
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2-3 msk Lemon curd

Ingredienserna till frostingen uppmätta och väntar på att vispas ihop.

Mät upp och vispa alla ingredienser i ett par minuter. Spritsa på dina cupcakes. Riv eventuellt över lite citronskal.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar