lördag 12 april 2014

Kycklingpaj

Den här pajen gjorde vi senaste lördag när vi kände för att äta någonting gott på kvällen.


Pajbotten:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg Låt vila kallt en stund. Kläm ut degen i en smord pajform och förgrädda skalet i ungefär 10 minuter.

Fyllning:
1 förpackning strimlad kyckling (350 g)
1 lök
3-4 stjälkar selleri
1/2-1 dl majs

Finhacka löken och skär sellerin i bitar. Stek kycklingen, löken och sellerin. När det känns nästan färdigt häller du i den djupfrysta majsen och låter den puttra med en stund. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet.

Gör en äggstanning av

2,5 dl matlagningsgrädde med smak av osten Musta Pekka
2 ägg
Salt, peppar
2 dl riven ost

Strö den rivna osten över pajen. Vispa ihop matlagningsgrädden men ägg och smaksätt med salt och peppar. Häll detta över pajen. Grädda i 200 grader tills pajen har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar