lördag 12 april 2014

Jauhelihapannari

Det här är någonting som jag tycker låter mera kul att säga på finska... Pannari är ju perfekt att använda sig av, blir lite stelt att säga köttfärspannkaka. Hur som helst, detta överraskade jag mannen i huset med en dag när han kom hem från jobbet. Pannkaka är någonting jag gör väldigt sällan nämligen men den här salta versionen var inte illa alls - riktigt god faktiskt.


Pannkakssmet:
6 dl mjölk
3 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Vispa ihop alla ingredienser, ställ i kylen och låt svälla ca 15 minuter. Under tiden gör du fyllningen.

Fyllning:
400 g malet kött
200 g gräddfil
1 påse Knorr löksoppa

Att strö över:
Riven ost

Blanda ihop alla ingredienser, låt stå en stund och svälla till sig, ca 10 minuter. Därefter steker du det hela. Skall steka så länge att det blir en lite grynig massa.

På väg in i ugnen...

Bred ut den stekta massan i en ugnsform. Häll över pannkakssmeten. Strö över riven ost och grädda i 220 grader tills pannkakan har fått fin färg. Kan ätas både varm och kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar