fredag 4 april 2014

Ostgratinerad broilerfilé på ris- och grönsaksbädd

Det här var riktigt gott! Receptet kommer från en "receptbok" som jag år 2008 köpte av en femte klassare. Klassen hade gjort denna bok och så såldes den och för pengarna man fick in åkte man på klassresa. En helt fantastisk idé tycker jag och boken är fylld med recept på "mammas", "farmors", "mina bästa" etc etc. Med andra ord en guldgruva med fina recept.


3 dl ris
7 dl kokande vatten
1 hönsbuljongtärning
1 påse frysta grönsaker
3 st broiler bröstfiléer

Fyllning:
1 skiva rostat bröd
1 klyfta vitlök
1 dryg tesked senap
1 msk olivolja
2 msk färskost med smak av gräslök
1/2 dl riven ost
1/2 dl matlagningsgrädde (gärna med smaken tre ostar)
vitpeppar, curry, salt

Skjuts in i ugnen ;)
Häll riset i ugnsformen. Smula ner hönsbuljongtärningen. Lägg på de frusna grönsakerna. Häll på det kokande vattnet. Lägg broilerfiléerna på grönsakerna. Grädda i 25 minuter i 225 grader. Gör under tiden fyllningen. Smula rostbrödet fint (lättast om du rostar brödet först). Blanda alla ingredienser i en skål. När broilern varit i ugnen i 25 minuter, ta ut den och lätt på fyllningen jämnt över broilerfiléerna. Tillsätt lite kokande vatten på grönsakerna om du tycker det behövs. Stek ännu 10-15 minuter så fyllningen får vacker brun färg och broilern är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar