tisdag 1 april 2014

Kokta laxkotletter

För många år sedan gav Hbl ut små böcker med läsarnas recept. Nu när jag var på loppis senaste helg så fyndade jag en av dessa böcker dvs Lilla Fiskboken.


Eftersom vi även har projekt "tömma frysen" på gång här hemma och där låg en bit lax så var det ju ypperligt tillfälle att prova ett recept från våran nya bok. :)

Det här receptet är beräknat för två personer.

2 kotletter av lax, cirka 2 1/2 cm tjocka
1 l vatten
2 msk grovt salt

Koka upp 1 liter vatten, tillsätt saltet. Lägg i kotletterna, låt koka upp på nytt under lock, dra kastrullen av spisen, låt stå med locket på cirka 5 minuter. Tag upp kotletterna med hålslev, servera med valbara tillbehör.


Så enkelt att göra men ändå var fisken saftig och god eller som dottern i huset sa "mycket nyttigare än stekt fisk". ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar