tisdag 1 april 2014

Kladdkaka

Tyckte det skulle vara gott med någonting riktigt sött till kaffe och dessutom någonting som skulle gå fort att baka. Kladdkaka kändes som rätt val - den här kakan påminner rätt så mycket om Frödinges mudcake som du köper i butiken. Receptet har jag bongat från internet för flere år sedan.


2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 tsk kakao
100 g smält smör

Vispa ägg och socker.

Blanda i övriga ingredienser, sist smöret.

Grädda i 200 grader ca 20 minuter (eller 15 eller 25 beroende på hurdan form du använder. Vår kaka var 18 minuter i ugnen och då var den minsann härligt kladdig, precis som vi önskade. En liten bit och behovet av att få äta någonting sött försvann på ett ögonblick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar