lördag 12 april 2014

Pulled pork

I veckan gjorde jag också pulled pork. En klar fördel med att jobba hemifrån är ju just det här att man kan göra "långkok" som sköter sig själv medan man jobbar. Det här hör just till den kategorin. När dottern i huset kom hem från skolan var det här klart och denna gång åt vi det som wraps. Mumsfilibabba!


1,5 kg grisbog
Salt och svartpeppar
Rökt paprikapulver
3 msk farinsocker
3 st stjärnanis
vitlök efter egen smak
1 torkad chilifrukt
2 stora gula lökar, finhackade
ca 2 dl rödvin
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten
en skvätt balsamico

Salta och peppra grisbogen. Lägg den i en form som tål ugnsvärme, gärna en gryta som även har ett lock.

Blanda ihop de övriga ingredienserna och häll det över köttet i grytan. Locket på och grytan in i ugnen i 125 grader. Efter ungefär 5 timmar borde den vara klar, så att köttet lossnar från det lilla benet och du kan "dra" det i strimlor med en gaffel. Vänd ett par gånger på köttbiten medan den är i ugnen. Själv vände jag första gången efter 45 minuter och igen efter följande 45 minuter. Efter det började den redan vara så mjuk att det var svårt att vända på den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar