onsdag 30 april 2014

Jästbröd

Det här receptet är kopierat direkt från mjölpåsen... :D


5 dl vatten
50 g färsk jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
1/2 dl matolja
12-13 dl jästbrödsmjöl

Värm vattnet till 37C. Smula jästen i en bunke och häll vattnet över så att jästen löser upp sig. Tillsätt salt, sirap och det mesta av jästbrödsmjölet. Knåda till en smidig deg. Tillsätt matoljan och fortsätt knåda tills degen känns mjuk och bra. Låt jäsa på varmt ställe till dubbel storlek.

Nästan redo för ugnen - bara att skära ett par snitt i ytan ;)
Baka ut 2 bröd och låt jäsa i ytterligare en halvt timme. Nagga bröden med gaffel eller skär med vass kniv ett snitt i bröden. Grädda i 200C ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar