lördag 14 maj 2016

Äppelambrosia

En äppelpaj gjord med äppelsylt. Perfekt att göra under vintern. Receptet har jag någon gång i världen skrivit ner i ett av mina många recept-häften. :)

Du behöver:
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
125 g smält smör
1 1/2 dl fast friskt äppelmos

Smuldeg:
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 krm kanel
1 krm bakpulver

Florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet och det smälta fettet. Bred ut smeten i en rund form, ca 27 cm i diameter. Bred eller klicka på äppelmoset. Hacka ihop smuldegen. Fördela den gryniga massan över äppelmoset. Grädda kakan 30 - 40 minuter i 175C. Låt den svalna något. Sikta florsocker över innan servering. Servera gärna med en god vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar