måndag 30 maj 2016

Coleslaw

Kom över det här receptet en gång för länge sen när jag surfade runt på internet. Skrev hastigt ner det på en papperslapp - tänkte att det är värt att testa. Förra gången jag gjorde coleslaw hittade jag inte min lapp... Nu dök den dock upp och då var det bara att gå till supermarketen och inhandla ingredienser innan lappen försvinner igen...

400g vitkål
2 morötter
äpple
5 dl vatten
1 dl ättika
socker och salt
1dl majonnäs
nymald svartpeppar

Strimla kål, äppel och morötter fint. Koka upp vattnet, tillsätt ättika och lite socker och salt efter behag. Låt svalna och häll därefter över de strimlade grönsakerna

Blanda salladen väl och låt stå i kylskåpet över natten. Följande dag silar man bort vätskan och blandar i majonnäsen. Krydda med svartpeppar och eventuellt mera salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar