tisdag 17 maj 2016

Pasta med aubergine, tomat och fetaost

Eftersom dottern i huset har ett stort intresse för vegetarisk mat kommer det förhoppningsvis att dyka upp fler vegetariska recept i bloggen. Dessutom har vi tänkt att minst en dag i veckan kan man väl äta "vege"... Återstår att se hur länge det håller i sig. Det här var i alla fall helt okej, passade utmärkt att göra nu när auberginen fås till ett förmånligt pris i supermarketen. :) Fetaosten gav fin smak åt det hela.

Till 4 personer:

2 auberginer
1 tsk + 1/2 tsk salt
300 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 brk krossade tomater smaksatta med chili (500 g)
200 g fetaost

Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på dubbelvikt hushållspapper. Strö över 1 tsk salt och låt aubergineskivorna ligga ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 minuter. Häll över tomatkrosset och krydda med 1/2 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och lägg dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Smula över fetaosten.

Servera aubergineskivorna med tomatsås och pasta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar