lördag 14 maj 2016

Kyckling med kantareller

Ett kycklingrecept jag googlat på internet. Ändrade en del så återger här hur vi gjorde.

4 bitar kycklingbröst utan ben
salt och peppar
2 msk olivolja
ca 3 dl kantareller eller annan svamp
1 1/2 dl Marsala-vin
1 1/2 dl vatten + 1/3 del av en buljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk senap
1 tsk vitlökspulver
Persilja till garnering

Börja med att värma upp en stekpanna. Lägg i 1 msk olivolja och stek kycklingen. Salta och peppra. Stek tills kycklingen är genomstekt och lägg därefter bitarna på en tallrik.

Lägg i 1 msk olivolja i samma stekpanna som du just stekte kycklingen. Fräs upp svampen ett par tre minuter. Tillsätt marsala-vinet och vattnet + buljongtärningen samt vispgrädden, senapen och vitlökspulvret. Koka upp och låt koka på svag värme tills såsen börjar tjockna (10-15 minuter). Lägg kycklingbitarna tillbaka i pannan och låt de koka med ett par minuter så att dom blir genomvarma på nytt.
Servera med ris och svartvinbärsmarmelad och eventuellt en grön sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar