söndag 29 maj 2016

Mjuka speltsemlor

Semlor säger vi här hos oss... Frallor säger ni i Svea-riket. :) Hur som helst - de här är lättbakade och riktigt goda i smaken.


5 dl vatten
50 g jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
8 - 9 dl speltmjöl
4 dl rågmjöl
1/2 dl olivolja

Lös upp jästen i fingervarmt vatten (37C). Tillsätt sirap och salt. Knåda in mjölet och tillsätt till sist oljan. Knåda tills du har en fin och slät deg. Låt jäsa på varmt ställe ca 30 minuter.

Baka ut till små bröd och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225C tills bröden har fått fin färg. Gräddningstiden beror ju lite på hur stora/små bröd du gjort. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar