tisdag 17 maj 2016

Gris med inspiration av Jamie Oliver



Inspirationen till den här rätt kommer från tv-kocken Jamie Oliver. Vi gjorde dock på vårt sätt och följde inte riktigt receptet. :)  En rätt som behöver lång tid i ugnen men minimalt med förberedelser. Det jobbiga var att försöka skåra skinnet - det var "segt" så skårorna kom inte så tätt som jag från början tänkt mig. Efter ca 2 timmar i ugnen så var skinnet otroligt hårt så vill man ha tunna vackra skivor av köttet när det är färdigt så lönar det sig verkligen att försöka få skårorna tätare. Hur som helst - så här gjorde vi:

Du behöver:
Grissida
Salt och peppar

Lök
Morötter
Vitlök
Färsk timjan
Olivolja

Värm ugnen till 220C. Skåra skinnet så tätt som möjligt men dock inte så djupt att du skårar i själva köttet. Salta skårorna. Sväng på köttbiten och salta och peppra även undre sidan.


Skala morötterna och dela dem i rätt så stora bitar. Skala även lök och vitlök och skär i mindre bitar. - Tänk dock på att formen kommer att stå i ugnen i ca 2 timmar så bitarna kan vara rätt så stora.


Lägg grissidan på grönsakerna, häll en skvätt olivolja över grissidan och grönsakerna och ställ alltsammans i ugnen. Sänk temperaturen till 180C. Låt stå i ugnen i ca 2 timmar.


Vi serverade detta med potatismos och en gräddsås gjord på skyn från grönsakerna och grisen. Riktigt gott var det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar