måndag 23 maj 2016

Teriyakitorsk med nudlar och grönsaker

En enkel vardagsrätt. Det som tog tid var att förbereda grönsakerna. I princip kan man ju ta de grönsakerna som man har hemma och anpassa efter hur många som äter. 

Bitar av torskfilé (1/person)
Salt och vitpeppar
Teriyakisås

Nudlar

Morötter
Bladselleri
Fänkol
Röd paprika
Gul paprika
Lök
Squash
Förkokt majs
Riven ingefära
Saft från 1 lime-frukt
olja att steka i
Soja
Teriyakisås
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175°.

Skala, tärna, hacka och skiva grönsakerna. Vi gjorde stavar av morötter och squash, tärningar av paprika, finhackade löken, skivade bladsellerin och fänkolen. Delade den förkokta majsen i mindre bitar.

Salta och peppra fisken och lägg i en ugnsform. Pensla på teriyakisåsen och baka ca 15 minuter.. Pensla eventuellt på mera av såsen när fisken är färdig.

Koka nudlarna och låt dem rinna av.

Stek grönsakerna i olja. När grönsakerna börjar mjukna smaksätt med riven ingefära och limesaft, soja, teriyakisås, salt och peppar.

Blanda nudlar och grönsaker och vänd runt. Servera till fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar