tisdag 17 maj 2016

Knäckig rabarberpaj

Ett recept jag hittade i tidningen Hembakat. Tyckte det lät intressant - inget bakpulver i pajen. Den blev både "seg" och knapprig. Inte illa alls måste medges.  :)


Fyllning:
800 g rabarber
1 tsk stött kardemumma

4 ägg
4 dl socker
1 dl vetemjöl

Smuldeg:
100 g smör kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
3 dl farinsocker

Sätt ugnen på 200C.

Fyllning: Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar. Lägg bitarna i en pajform, ca 30 cm i diameter. Strö över kardemumman. Grädda rabarbern mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Vispa äggen med strösocker och vetemjöl och häll smeten över rabarbern.

Smuldeg: Skär smöret i kuber. Tillsätt vetemjöl och farinsocker och blanda till en smuldeg.

Strö smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar