måndag 23 maj 2016

Rabarberkaka med vit choklad

Det här receptet ger en pajform med god rabarberkaka. Enkel att göra. Inget vispas - bara röras. :)

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1/2 dl rypsolja
1/2 dl mörk sirap
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
skalet av en citron
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
400 g rabarber skurna i mindre bitar.

Smält smöret och den vita chokladen på låg värme i en kastrull.
Tillsätt socker, rypsolja och sirap.
Låt blandningen svalna en stund (i det här skedet skalade och tärnade jag rabarbern) och blanda därefter i äggen, vaniljsockret samt citronskalet.
De torra ingredienserna blandas ihop i en skild skål, därefter röres de ner i smeten. Blanda till en jämn smet. Blanda till sist ner rabarbern i smeten.
Smeten och rabarbern - allt i en salig röra i kastrullen där jag smälte smör och choklad. :)
Häll smeten i en pajform med en diameter på ca 24 cm. Grädda i 175C ca 30 min eller tills pajen fått en fin färg, den får bli lite "kletig" i mitten.

Låt pajen stå och dra sig en stund, gärna till följande dag innan servering. Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar