söndag 8 februari 2015

Bacon-rödlöksbruschetta

Receptet ger 8 st bruschetta. Vi åt dem som förrätt men det lämpar sig även utmärkt till en soppa eller en sallad. Gott var det i alla fall!


8 skivor ciabatta-bröd
1 klyfta vitlök
4 msk olivolja
8 skivor bacon
300 g rödlök (2 - 3 st)
Salt
Svartpeppar
1 1/2 msk balsamvinäger

Värm ugnen till 250C.

Stek baconet på båda sidor i en stekpanna. Lägg skivorna på ett hushållspapper så att dom blir "torra".

Skala löken och skär den i tunna skivor. Stek dem i pannan med baconfettet tills de blir mjuka. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger. Låt puttra ett par minuter, rör nu och då så att löken inte bränns.

Skär brödet i 1 1/2 - 2 cm skivor. Gnugga varje skiva med vitlök på båda sidorna och lägg skivorna på en ugnsplåt. Pensla med olivolja. Rosta i ugnen under grill-motståndet tills brödet fått lite färg. Vänd och rosta andra sidan.

Bred löken på brödskivorna och lägg på en skiva bacon. Mumsfilibabba!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar