lördag 14 februari 2015

Smörgåstårta med skinka

Kommer ni ännu ihåg när jag skrev om att vi haft smörgåstårta på nyårsaftonen? Kanske inte, men hur som helst så här kommer receptet. Dottern i huset som fixat och garnerat. Gott var det! Här har vi inga exakta mängder på ingredienserna - det är liksom lite så dottern i huset fungerar, hon känner sig fram med smak och mängd. :)


Du behöver:
Rostbröd i önskad mängd
Mjölk att dränka brödet med

Purjolök
Skinka
Ättiksgurka
Kokta ägg
Paprika
Majonnäs
Creme fraiche
ev. salt 

Finhacka purjolök och skinka samt ättiksgurka och paprikan. Blanda i en skål. Dela på de kokta äggen så att du hackar gulan skilt och vitan skilt.

I skål nummer två blandar du fifty fifty med majonnäs och creme fraiche. Sedan blandar du försiktigt grönsakerna med majonnäs-creme fraiche-blandningen. Sist rör du ner äggvita och ännu efter det äggulan.


Skär bort kanterna på rostbrödet och bred ut på en bricka eller uppläggningsfat så stor tårta du önskar. Dränk med vatten och bred på fyllning. På med följande lager brödskivor som du igen dränker med mjölk och breder på fyllning. Fortsätt så tills du har önskad storlek på din smörgåstårta.

På sidorna breder du Philadelphiaost och så är det bara att garnera efter egen smak.

Låt stå svalt till följande dag då tårtan är klar att avnjutas! Mums!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar