måndag 9 februari 2015

Lax i ugn

Inspirationen till det här receptet kom när vi såg Jamie Oliver kocka asiatiskt på tv. Vi googlade lite och hittade ett recept som vi använde som bas. Enkelt att göra och att servera med nudlar passade alldeles utmärkt.



Du behöver
ca 2 cm färsk ingefära
2 klyftor vitlök
1 liten rödlök
1/2 färsk chilifrukt
1 msk sojasås
2 lime-frukter
3 x ca 180 g laxfilé med skinnet på
peppar
Olivolja

Skala ingefäran, vitlöken och rödlöken. Finhacka alltsammans samt även chili-frukten. Lägg alltsammans i en ugnssäker form. Rör i en matsked sojasås samt saften från 2 lime-frukter. Smaka av så att du får en bra balans på sött och salt.


Häll över lite olivolja och lägg i laxbitarna med skinnsidan uppåt. Peppra skinnet lite och grädda i ugn (gärna under grill-motståndet) ca 18 minuter, eller längre om du vill ha fisken riktigt ordentligt genomstekt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar