söndag 8 februari 2015

Fruktsallad med honung och yoghurt-sås

Efter en god middag sitter ju en efterrätt inte helt fel. Det här receptet kommer från Pirkka - igen en gång. :) Fyra portioner blir det.


300 g vindruvor
ca 350 g honungsmelon
2-3 sharon-frukter
1 msk flytande honung
1/2 dl äppeljuice

Yoghurt-sås:
200 g naturell yoghurt
1/2 tsk kardemumma
en gnutta ingefära
1 1/2 msk socker

Dekoration:
1/2 dl mandelspån

Skölj vindruvorna. Dela dem och ta bort eventuella kärnor. Skala honungsmelonen och sharon-frukterna. Dela i mindre bitar.

I en kastrull kokar du upp honung och äppeljuice. Låt svalna en liten stund och häll därefter över frukten.

Låt yoghurten rinna av i en filterpåse ca 10 minuter. Smaksätt därefter yoghurten med kardemumma, ingefära och socker.

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Lägg upp frukterna i portionsskålar, strö över yoghurtsåsen och dekorera med rostade mandelspån.

Och tillsammans med ett sött, gott efterrättsvin var det riktigt smarrigt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar