lördag 14 februari 2015

Petit choux

Väntade besök av en väninna en dag och dottern i huset hade ledig dag från skolan. Jag bad henne fixa någonting gott till kaffet och det gjorde hon minsann - både salt och sött. Petit choux med en skinkfyllning. Riktigt gott och smakrikt. :)

75 g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 st ägg

Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. Klicka eller spritsa ut 12 stora eller 24 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna på galler. Skär eller klipp av ett lock och fyll med


Fyllning: 
200 g färskost med smak av gräslök
4-5 tsk majonnäs
2 tsk dijonsenap
Skinkstrimlor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar