lördag 14 februari 2015

Rödbetspuré

Den här rödbetspurén serverade vi tillsammans med rosmarinlax. Vår puré var inte slät utan hade lite små bitar kvar. Det kändes dock helt okej att där fanns lite tuggmotstånd. Hur fint låter det inte att säga så när det i själva verket berodde på det att när purén skulle mixas så "flög" det rödbetor både hit och dit i köket... så mixandet avslutades rätt så snabbt och då blir ju purén inte slät! Men gott var det och vi kommer nog säkert att göra det här igen någon gång när vi har fisk på menyn. :)

400 g färska rödbetor
1 gul lök
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde

Skala och grovriv rödbetorna. Skala och finhacka löken. Lägg olivoljan i en kastrull och bryn lök och rödbetor i ungefär 5 minuter. Häll över det vita vinet och låt småputtra under locka ca 30 minuter eller tills rödbetorna känns mjuka.


Mixa med stavmixer till en jämn puré, tillsätt grädde och kryddor. Värm upp och smaka av. Serveras med fördel till fisk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar